Hacka äpplena och lägg i formen/formarna och strö sedan över smuldegen. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Skölj och skala äpplena. Låt sen sen serveras med vaniljvispa eller gräddglass. Smula ner smulpaj smeten bland äppelbitarna och "blåbären" Och in i mitten av ugnen i 40 minuter. 3-4 stycken äpplen
Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten
Fyll sedan formen medäpplen, och sist lite mer deg om man inte lagt allt i botten. 150 g rumsvarmt margarin5-6 msk socker4 dl mjöläpplen doppade i kanelsocker (blanda socker och kanel)Sätt på ugnen på 175- 200 grader. 20-30 minuter, servera med glass eller vaniljsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.