Okej, jag vill bara börja med att klargöra att jag inte jobbar för vare sig Salmalax eller Renée Voltaire (även om jag gärna skulle vilja ), men måste ändå tipsa om deras produkter
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Eftersom det känns som höst här i Sundsvall så passar det med lite vintriga smaker. Att använda smaken från en god bouef bourgnignon-gryta som en sås till en god köttbit är en fantastisk idé (dock inte min)
Västerbottengratinerade tunnbröd. Nu är äntligen kräftsäsongen här. Som jag har väntat. -D Jag är galen i kräftor och frossar i dem under den här perioden
Lördag 10 januari 2015. Här är er biljett för att få följa med på en kulinarisk resa till nordligare breddgrader där stormen Egon (som nu är riktigt upprörd utanför våra fönster) inte kan slå klorna i oss
Dagen passerade och det blev afton. Nya tallrikar och nya servetter (dukarna hade jag tänkt byta, men inga allvarligare spillscenarier hade inträffat, varför de fick ligga kvar från lunchen)
Tunnbrödsstänger. Hösten innebär sopptider. Här får ni ett höstrecept som heter duga. Jordärtskockorna ger soppan en mild sötma som möter den lite salta smaken i baconet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.