Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Skär köttet i lagom munsbitar. Skala rotfrukterna och skär dem i slantar/tärningar. Bryn köttet. Smula i buljongtärningen, krydda med soja och svartpeppar
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet, kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt bräsera ca 20 minuter, tillsätt mer vatten då och då
Bryn bitarna i smör, ha inte i för mycket i pannan med en gång bara. Jag skalade ca 8 små fina lökar, 5 små klyftor vitlök, 3 små morötter, 1 liten palsternacka och en god bit med rökt korv
När hösten ännu står och tvekar, så testar jag den här Alsace-inspirerade grytan. Jag hämtar in lite timjan från den torkande krukan i trädgården och Pinot Gris från sommarens inköp som ligger i källaren
Regn och rusk, hösten när den är som tråkigast. Det är liksom inte kul när det regnar på tvären. Fördelen dock är ju att man ohämmat och utan dåligt samvete kan gå och skrota inomhus