Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. 6 äpplen150 gram smör1 1/2 dl strösocker3 dl havregryn1 1/2 dl mjöl1/2 tsk bakpulver1 / 2 dl ljus sirap2 msk mjölk. Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 -40 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllene
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Servera med vaniljsås eller glass. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna
Receptet kommer från Nina, som är med i programmet ”Hela Sverige bakar”. Tag kastrullen från spisen och häll i havregryn, vetemjöl, socker, bakpulver, sirap och mjölk
Arbeta ihop havregryn, smör och råsocker med fingertopparna till en smulig massa. Äpplepaj – Knäckig Smulpaj Med Äpple Och MascarponekrämAv elva i Dessert, Frukt & Bär, Paj & Kaka, Söta Bakverk
Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti
Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Smält smöret och blanda ner havregrynen och låt svälla en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.