Dela rödkålen i klyftor, skär bort stammen och strimla den fint. Skala och skär löken tunt. Bryn löken med bacontärningarna och kålen i lite olja i en vid kastrull
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Källa. Marianns LCHF mat & bakPortioner. 3-4Ingredienser. ca 600 g köttfärs1 pkt bacon eller den mängd man vill2 gula lökar eller purjolök1-2 dl riven god ost2 dl grädde eller creme fraiche2 ägg0,5 dl tomatpurésalt, peppar och lite paprikapulverGör så här
Hel kyckling i crockpot. Sjukt saftig kyckling och perfekta potatisar. Smörjde in mandelpotatis i lite smör, vitlökspulver och rosmarin och la dem i botten
Du behöver. 500g köttfärs 6 potatisar (skalad och delad i bitar)1 purjolök (hackad)1 gul paprika (strimlad)1 röd paprika (strimlad)2 morötter (skalade och delade)1 förpackning krossade tomater 2 vitlöksklyftor (rivna)2 msk oregano 1 tsk chilipulver 1/2 tsk cayennepeppar (starkt så smaka av) 2 msk kalvfond Salt Peppar Vatten efter behovGör så här
Hade en burk med karamelliserad mjölk hemma, dvs färdigkokt kondenserad mjölk, ja kolasås, helt underbart tokgott och givetvis var jag bara tvungen att göra glass på den, supermumsigt
I väntan på rabarberpajer och äppelpajer blev den här lilla godingen till. Frysta hallon finns för det mesta i vår frys så lite snabbt och improviserat kunde en dessert trollas fram