Kryddade med salt, grillkrydda och lite vitlökspulver. Hacka löken väldigt smått och fint. Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Finhacka vitlökenochschalottenlöken. Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det brynta smöret och klicka över dragonkrämen
Skeda över brynt smör och toppa med en dillkvist. Smaka av med salt och peppar. Börja med torsken. Brynt smör säger jag bara - kan vara den bästa smaksättaren någonsin
Festlaxmed Dillgräddsås. Gjorde ett besök på Metro häromdagen och köpte där en halv sida lax. Dagens Laxrecept går i samma LCHF-stil som rätterna i Seniorboken
11 rödlök. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Häll av potatisen och skala direkt så att potatisen inte tappar värme. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Tärna tomat i små kuber, finhacka dillen ochrödlöken. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlökoch saften från en citron i smöret före servering. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
400 g lax, gärna salma eller fröya 5 cm färsk ingefära 0,5 chilifrukt 2 klyftor vitlök, finrivna 100 g smör, att bryna 2 limefrukter, finrivet skal och saft 0,5 dl japansk soja 1 msk sesamolja 400 g broccoli, i tunna buketter 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander
Smaka av medlökpulveroch salt. Servera med moset samt smörstekt svamp och svartkål. Om du använder laxsida, fjälla bort eventuellt fiskfjäll med en borste eller liten kniv, behåll skinnet på och skär laxen till fyra bitar
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstektlax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
pressad vitlök (det skulle säkert också bli gott med lite riven ingefära). Satsar man på färsk lax, färsk timjan, färska örter till dressingen och färskpressad appelsin blir det lyx-varianten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.