Fyllning till smörgåstårta. Täck med ett lager bröd. Förslag till garnering är rom i mitten, räkor i ringen runt, sedan ring av snurrade skivor lax och mot kanten halverade citronskivor samt på kanten dillkvistar
Dags att lägga ihop smörgåstårtan. med bakplåtspapper undertill. laxskivorna i tolv bitar. Häll av lagen från kräftstjärtar och räkor (pressa gärna ur vattnet)
Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke, tillsätt crème fraiche, färskost, majonnäs, hackad dill och dijonsenap
smörgåstårtamedlax och räkor,. Varför inte bjuda på en saftig god smörgåstårta. Lax,. Förra helgen bjöd jag mina kolleger på en riktigt god smörgåstårta och den fick högsta betyg av samtliga
Täck tårtan med den med första färskosttäckningen. Varva laxfyllning samt kaviar- och äggfyllning mellan brödskivorna tills du fått en cirka 10 cm hög tårta. Varmrökt laxfyllning100 g färskost150 g varmrökt laxsaft och zest från 1 citronsalt och peppar
Krama ur en del vatten och veckla sedan ut papperet och lägg ovanpå smörgåstårtan. Garnera med kallrökt lax, räkor, stenbitsrom och de övriga garnityren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.