feta- eller saganakiost. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter
Shrimp saganaki2 port (ätes som en förrätt eller lättare måltid)ca 300 g räkor med skal3-4 stora smakrika tomater, gärna kvisttomater2 vitlöksklyfotr, finhackade1 liten gul lök, finhackadoljafärsk bladpersiljasalt & peppar1 dl vatten och 1 msk skaldjursfond2 msk vitt vin2 tsk kinesisk sojaspäd ev med lite vattenfetaostFräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg
Igår gjorde jag den efterlängtade shrimp saganaki som jag åt på Kreta ett antal gånger. Jag hade dock inte så bra flyt med att hitta saganakiost, i affären hade de ingen aaaaniiiing om vad det var så jag improviserade lite och tog halloumi och fetaost istället och det gick jättebra
På brittisk engelska är shrimps miniräkor (brown shrimp) som smakar annorlunda än vanliga kallvattenräkor som vi äter i Sverige och som på brittisk engelska heter prawns
My brother’s girlfriend has a dad (Bernte) who is a wonderful cook. For over a year, I’ve been hearing about this shrimp pasta that he made, and how absolutely wonderful it was
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.