2 ½ dl
vetemjöl, 1 krm salt och 125 g smör i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare. 2. Tillsätt 2 msk kallt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. 3. Lägg in den i kylen att vila i minst ½ timme. Degen kan med fördel göras en dag i förväg.4. Grädda i 200 grader
Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter
Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 20-25 min avsluta med 2 - 5 min 250 grader. 1 - 2 vitlöksklyftor. 1 - 2 tomater
Pajfyllning och topping1 gul lök600 g nötfärs1-2 tacokryddpåsar (beroende på hur kryddigt man vill ha det)0,5 pkt krossade tomater3 st tomater2,5 dl creme fraiche2 dl riven ostFinhacka löken, stek den mjuk. Förgrädda pajskalet i 5-10 minuter, fyll det sedan med fyllningen. 1-2 t
Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma
8-10port200-225 graderPajdeg. 150 g smör6 dl glutenfri mjölmix2 tsk salt2 dl kesella2-3 msk vattenFyllning. Nagga och förgrädda i 225 grader i 10-15 min. Ställ in pajen i ugnen ca 30-40 min tills den fått fin färg och servera med en grönsallad. 8-10 port. 200-225 grader
Grädda pajen i 225 gr varmluft i 15-17 minuter. Ett litet matrecept var det här. Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Sallad. 1. Hacka salladen, tomaten och rödlöken. 2. Riv parmesanen grovt, gärna med mandolin. 3. Skär halloumin tunt och stek tills den blir gyllenbrun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.