Allmänt -. Gratänger. Lövbiffsgratäng med ädelostsås. Maj 15, 2015 20. 23. Ännu en solig dag har vi haft idag och jag valde att ta ledigt idag och njuta av solen och istället jobba imorgon då det ska regna
Nu har det blivit några plåtar surdegsknäcke igen. 4 plåtarDag 1, kväll. Ingredienser. 1 dl rågsurdegsgrund2 dl vatten4 dl rågmjöl3 dl vetemjöl special1 tsk salt(Valfria kryddor inför morgondagens smaksättning)Att göra
Och mina första bak var garanterat inte så lyckade. Kommer inte riktigt ihåg hur det började. Tror det var flickvännen som hade ett recept på ”Det enkla vita” ett ljust vetebröd som smakade som surdegsbröd även om det var bakat med jäst
Bakade två grova surdegslimpor igår, de blev två saftiga, lite tunga bröd åt det mer syrliga hållet. Ja dessa håller sig säkert saftiga en vecka i brödburken
Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor. Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren Martin Johansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
Det är svårt att hinna baka när allt är igång med skola, förskola, jobb och övriga åtaganden. Därför bestämde jag mig för att passa på att ha en bakdag innan allt drar igång igen och fylla frysen med färskt bröd (nu när det börjar finnas plats över i den)
Jag gick bananas på bokrean på nätet. Köpte kokböcker (nähä. ). En bok som inte var på rea dock men som fick slinka med i varukorgen var Martin Johanssons 'Enklare Bröd'