1872 skapade
kejsaren en sensation när han offentligt åt biff under det japanska nyåret för att bevisa att det inte var farligt. Efter det började biff och fläsk sakta återvända till det japanska köket, men än i dag är fisk och fågel långt mer vanligt.
Det vietnamesiska köket är verkligen en guldgruva. Det känns inte riktigt som Sichuan, ännu. Som jag ser det är en god fisksås grunden till en lyckad vietnamesisk måltid
Så för att vända en tråkdag till något betydligt roligare fick det bli en dag köket, bland kastruller, vispar och en massa gottigt, bara sånt som gör mig på betydligt bättre humör
Vi börjar veckan vegetariskt, helt enligt Meatless Monday konceptet, och vi gör det med hjälp av en squashgratäng smaksatt med bland annat fetaost och basilika
Det kan hända att det är något helt nytt vi kommit på och har vi inte det så får ni hojta. Våra hjärnor gick genast igång, visst lät det gott och visst är det kul med köttbullar, men eftersom "någon" här hemma rullar en hel massa köttbullar på jobbet så tyckte "någon" att det krävdes en liten förändring
Den här gången valde jag att bli lite inspirerad av de goda smakerna i det marockanska köket med både inlagd inlagd citron, spiskummin och färsk koriander
Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
Blanda alla kryddor till marinaden i en mixer och kör tills det blir mixat. Många fler recept med Per Morberg lär det bli eftersom han skall göra nytt matprogram
Det naturliga köket & Ett tema i fokus. Fredrik fick ju det av mig i födelsedagspresent. Restaurangen har två stjärnor i Guide Michelin och det förtjänar dom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.