70-talet

70-talet

Annica's goda kasslerlåda

Annica's goda kasslerlåda

Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnssäker form. Smöra den. Skiva kasslern. Varva med kassler och ananasskivorna i den smörade ungsäkra formen
Hawaiikassler

Hawaiikassler

Foto. Martina Ca 556 kcal/port med ris Ca 334 kcal/port utan ris 4 port 500 g kassler i strimlor 1 röd paprika 1 burk ananas ca 170 g 1 purjolök 1 msk smör 1 msk curry 1 msk soja sås
Kassler Hawaii

Kassler Hawaii

Skölj och strimla purjolöken och skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i små bitar och fräs dem snabbt i olja och curry
Kassler med ananas och dragon

Kassler med ananas och dragon

Denna veckan har det blivit husmanskost hela veckan, inte tänkt så utan det bara blev så. kassler är något som också hör hemma i ett vanligt svenskt kök
Kasslerlåda med ananas och ingefärsås

Kasslerlåda med ananas och ingefärsås

 . I denna maträtt så är den färska ingefäran helt rätt, vilken fantastisk krydda det är i maten. doftar o smakar fantastisk de är nästan att man skulle kunna använda den som parfym
Ananaspaj

Ananaspaj

Denna paj kanske inte låter så mycket för världen, men är verligen supergod. Vaniljglass passar bra till, men pajen smakar också alldeles utmärkt som den är
Raymond Blancs chokladpaj!

Raymond Blancs chokladpaj!

Har ni sett den underbara tv-serien En hungrig fransman.  Någon som känner mig väldigt väl tyckte att det här var något för mig och tipsade mig om tv-programmet
Flygande Jacob

Flygande Jacob

Detta är väl en typisk 70-tals maträtt som på den tiden var en festlig rätt men som idag kanske mer lagas som en vardagsrätt ( ivarjefall av min dotter Lina)
Raw chokladpudding

Raw chokladpudding

När jag tänker på vad jag åt för mat och fika på 70-talet, så var det kassler med ananas som var populärt och kyckling i olika former gärna blandat med banan