2 tsk
tamarindpasta (finns att köpa i asiatiska affärer)
1 msk
olja
½ tsk
salt
½ tsk
socker
4 limeblad
Koka upp vattnet och lägg i köttet och låt det koka under 5 minuter Slå därefter av vattnet och låt köttet vila tillsvidare.
Skala bort de yttersta bitarna på citrongräset och skär av så du bara har kvar den mjuka delen av stjälken. Dela i mindre bitar och mortla den tillsammans med vitlökarna, chili, kanel, nejlika och tamarind så det blir en smidig pasta.
Hetta upp oljan i en djup stekpanna och låt pastan brynas någon minut tills den börjar dofta och bli lite brynt.
Lägg ner köttet, tomaterna och limebladen och låt det hela småputtra ca 5 minuter, rör då och då.
Det har varit en lång vecka med sena kvällar och just den här fredagen har känts så himla avlägsen. Både såsen och pajen blev mycket uppskattad och personligen tycker jag att det här är en av de godaste pajerna
Och jag hade just tagit den ur kylskåpet. och diskmaskin. Nåjo, nu till dengodaräksalladen. Det här är en riktigt god räksallad, inte kanske den hälsosammaste av sallader men
Nu har turen kommit att skicka den vidare till er och nöjet är helt på vår sida. ”Halv åtta hos mig” från vår hemkommun har precis tonat bort i tv-rutan och då tänker vi mata på med ytterligare läckerheter levererat från bästkusten, eller vad det västkusten
Jag tror växterna chockades av den kalla våren och sedan kom de aldrig riktigt igen. Snart är det Halloween och vad kan då passa bättre än att laga en riktigt god pumpasoppa
Kommentarer
Michael Johansson
Se citronpaj längre ner på sidan!
Logga in eller Registrera för att kommentera.