Bali och den goda maten!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Citrongräsbiff 2 port ½ liter vatten
  • 300 kg oxkött, vi tog ryggbiff, i tärningar
  • 200 g tomater, tärnade
  • 4 vitlöksklyftor 1 stjälk citrongräs
  • lite chilipulver
  • 1 krm mald kanel
  • 1 krm mald nejlika
  • 2 tsk tamarindpasta (finns att köpa i asiatiska affärer)
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 4 limeblad Koka upp vattnet och lägg i köttet och låt det koka under 5 minuter Slå därefter av vattnet och låt köttet vila tillsvidare.
  • Skala bort de yttersta bitarna på citrongräset och skär av så du bara har kvar den mjuka delen av stjälken. Dela i mindre bitar och mortla den tillsammans med vitlökarna, chili, kanel, nejlika och tamarind så det blir en smidig pasta.
  • Hetta upp oljan i en djup stekpanna och låt pastan brynas någon minut tills den börjar dofta och bli lite brynt.
  • Lägg ner köttet, tomaterna och limebladen och låt det hela småputtra ca 5 minuter, rör då och då.
  • Servera med ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.