Det är så mycket godare med en hemgjordräksallad, än de man köper på burk i affären. När syrran var på besök , så gjorde jag en räksallad som vi kunde ha till frukosten
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Idag gjorde jag en räksalladtill middag och till den gjorde jag den här dressingen. 2 dl gräddfil1 dl majonäs2 msk ketchup½ tsk salt1 krm grovmalen svartpeppar1 tsk citronolja2 msk finhackad dill Rör ihop allt och servera tillräksalladen
Jag gav mig på ikväll att göra hemgjord mandelmassa med lite hjälp av Ida´s mixer (tack för lånet. Mixa mandlarna till ett fint pulver så gott det går (jag fick ta bort några större bitar mandel, men annars gick det bra)
Gör man sin Kvarg av hemgjord Kefir så behöver den inte efterfermentera först, utan avrinningen kan ses som en slags kombinerad avrinning/efterfermentering
Dagen efter blev det lite kylskåpsrensning, så då åt vi resterande sås till en fräsch räksallad med avokado, spenat, haricotsverts, sparris, tomat, paprika, röd lök och kavringskrutonger
/ Låt puttra i ca 10 min, eller tills den blivit så tjock som du vill. In Sweden, one of our classic desserts (that I’ve written about before) is called “maräng swiss” it basically translates into “Meringue swiss”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.