Spenat kofta – Indiska spenatbullar i kryddig tomatsås -Saag kofta
Laga indisk mat
Laga indisk mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fryst hackad spenat
  • 1,5 cm färsk ingefära, finhackad eller riven
  • 1 grön chilifrukt, finhackad
  • olja till stekning
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk garam masala
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 10 st bollar och stek dem i olja i en stekpanna på stark medelvärme. Oljan ska täcka hela stekpannans botten med några millimeter. Stek bullarna på alla sidor tills de är ljusbruna.
  • 2 msk olja
  • 1 finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 0, 5 tsk garam masala
  • 4 st tomater, hackade
  • 2 dl vatten
  • 2 minuter 3) Rör i tomaterna och låt dem puttra med vattnet tills tomatsåsen är riktigt tjock. (Tillsätt eventuellt lite sirap och grädde)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.