Mina favoriter

Mina favoriter

  • 60 Recept
Mina favoriter
Grön potatissoppa

Grön potatissoppa

Skala potatis och rotselleri och skär det i bitar. Strimla purjolöken. Hacka spenat och persilja grovt. Fräs alla grönsakerna glansiga i matfett i en stor gryta
Ägg med kaviarcrème

Ägg med kaviarcrème

Välj gärna kravmärkta ägg, de har oftare gulare äggula. Äggen kan förberedas och garneras i god tid. Lägg ner i äggen i en kastrull, fyll upp med kallt vatten
Fisk under löktäcke

Fisk under löktäcke

400 g pangasius ,”hajmalfilé” (eller annan vitfisk). 500 g färskpotatis (gärna små). 250 g färska champinjoner
Kycklingsoppa med rödcurry

Kycklingsoppa med rödcurry

250 g risnudlar. 2 msk thailändsk röd currypasta. 1 burk kokosmjölk, 400 ml. 8–10 dl vatten + 2 kycklingbuljongtärningar
Pizzakryddad köttfärslimpa

Pizzakryddad köttfärslimpa

2 msk potatismjöl. 1 dl vatten. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 500 g köttfärs. 2 msk chilisås. 2 tsk oregano. 1 tsk basilika
Rabarber- och ingefärslemonad

Rabarber- och ingefärslemonad

1. ½ l färdig lemonad. 200 g rabarber. 30 g färsk ingefära (ca 5 cm lång). 1 dl strösocker. ½ l vatten. is. Skiva rabarbern samt skala och skär ingefäran i tunna skivor
Fiskgratäng med tomat och örter

Fiskgratäng med tomat och örter

4 pers. ca. 30 min. 500 gram  Findus Hokifilé 400 g, eller torskfilé. 1 burk passerade tomater. 1 burk crème fraiche 17%
Skomakarlåda om hösten

Skomakarlåda om hösten

4 portioner. 4 skivor oxfilé eller biff ca 500g. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 4 skivor bacon. 200 g färsk svamp
Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

Serranolindad fläskfilé med kantarellpasta

4 pers.                   tid 25 min + 15 min i ugn. ½ kg fläskfilé1 msk smör1 tsk salt¼ tsk grovmald svartpeppar4 skivor Serrano skinka,
Gratinerad kräftsmörgås

Gratinerad kräftsmörgås

4 smörgåsar. 2 burkar kräftstjärtar, i lake (à 330 g). 0,5 liten schalottenlök. 1 vitlöksklyfta. 0,5 dl rapsolja
Apelsinsmoothie

Apelsinsmoothie

1 port. 2 msk krossad ananas. 1 dl mjölk. 1 dl mild yoghurt med vanilj. 1 msk koncentrerad apelsinjuice. Mixa en fräsch apelsinsmoothie, len och god med frisk smak av apelsin, ananas och vanilj
Husets linssoppa

Husets linssoppa

4 pers. ca  45  min. 2 dl  gröna linser. 3 potatisar. 1 stor.   gul lök. 2 msk  olivolja. 3 msk mild  paprikapulver,
Ugnsstekt falukorv à la Medelhavet

Ugnsstekt falukorv à la Medelhavet

8 port. 2 msk smör. 800 g falukorv. 1 gul eller grön squash. 1 rödlök. 250 g mozzarella. 200 g grillad paprika. ½ dl olivolja
Kyckling Garam Masala

Kyckling Garam Masala

4 portioner. 30 minuter. 4 kycklingbröstfiléer. 1 fint tärnad paprikor. 2 msk Garam Masala. 2 dl grädde, gärna lätt
Skinkschnitzel

Skinkschnitzel

Skinkschnitzel. 26 oktober, 2014 at 8. 59 f m. Add a comment. 4 portioner25 minuter. 8 skinkschnitzlar80 g skivad rökt skinka100 g skivad ost, t ex Herrgård, Grevé, Cheddar
Räksallad med quinoa

Räksallad med quinoa

4 pers. 30 min. 2 kokta ägg. 1 rödlök. 1 ask röda cocktailtomater. ½ gurka. ½ isbergssallad. 2 avokado. 5 dl skalade räkor
Kanelmarinad

Kanelmarinad

Aug 23rdKanelmarinad. 1/2 dl soja. 3 msk honung. 1 msk vinäger. 1 tsk mald kanel. Beräkna minst 150 gram kött per portion
Thailändska köttbullar

Thailändska köttbullar

4 pers. 35 minuter. 500 g oxfärs. 3 msk vegetabilisk matolja. 2 msk röd currypasta. 3-4 dl kokosmjölk. 1 dl kraftig fiskbuljong
Matig blomkålssoppa

Matig blomkålssoppa

2 port. 200 g blomkål. ½  purjolök. 2-3 potatisar. ½  msk smör. 4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärningar. ev ½  dl grädde
Mustig cajungryta med kyckling och paprikasallad

Mustig cajungryta med kyckling och paprikasallad

Antal personer. 4.  . 450 g kycklinglårfilé2 msk kinesisk soja1 hackad gul lök1 hackad vitlöksklyfta1 msk olja1,5 tsk chilipulver1 tsk oregano0,5 tsk timjan2 krm spiskummin1 burk krossade tomater2 lagerblad1 tsk farinsocker1 dl vatten1 köttbuljongtärning0,5 dl grädde, valfri sort3 chorizoGarneringbladpersiljaPaprikasallad6 avlånga paprikor i 3 färger1 kruka basilika1 knippe färsk bladpersiljaSalt och svartpeppar2 msk olivolja1 msk balsamvinäger
Brantevikssill

Brantevikssill

Lag ½ dl ättika 24% 3 dl vatten 0,25 dl salt. Ingredienser 500 gram färska sillfiléer 1 gul lök 1 rödlök 1 lagerblad 1½ msk citronpeppar 2 msk krossad kryddpeppar 1 msk krossad vitpeppar Ett knippe färsk dill 2½ dl socker
Krämig kaviarströmming

Krämig kaviarströmming

 . 4 portioner. 600 g strömmingsfilé. 1 tsk salt. 1 st liten rödlök. 1 dl vispgrädde. 2 dl crème fraiche. 0,5 dl lättrökt kaviar