Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn fläskfilén i skivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt sedan kantarellosten, buljongtärningen, paprikapulvret och ev
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. Variera rätten med att fylla filén med cantadou vitlöksost, färsk hackad timjan och finhackade färska tomater
Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop
Denna gång fick soltorkade tomater, champinjoner, squash och paprika samsas i grytan. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Servera med stekt fläskfiléoch klyftpotatis/ris/sallad. Blanda allt och låt sjudaihop. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Häll blandningen över potatisen och strö över den rivna osten. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och vitlöken. Rör i osten. Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.