Lägg bären i en bunke och mixa dem • Passera sedanmassan genom en sil och släng bort skal och kärnor • Läggde rivna morötterna i en kastrull tillsammans med havtornssaften,citronsaft- och skal samt sockret • Koka upp och låtkoka sakta i cirka 40 minuter • Gör marmeladprov (se nedan)• Tillsätt stött kardemumma och fyll upp på varma, steriliseradeburkar • Förvara svalt
Recept. Anna Stefansson. mån, 2013-10-14 21. 40. 30min. (0). Koka grädde och mjölk ca 5 min på medelvärme. Tillsätt socker och vanilj och dra kastrullen från spisen
Jag blir jätteglad och tacksam för kommentarer på mina artiklar. Du kan förutom att kommentera mina inlägg här direkt på bloggen gå med i min facebook-grupp, maila mig på adressen malin@malins-mat
Mörka dagar som dessa behöver åtminstone jag en ordentlig vitaminboost direkt på morgonen. Vi dricker smoothies så gott som varje dag, med diverse pulver och bär, frukt, nötter, oljor
Hej igen. Som jag skrev på min facebookgrupp har jag gått och dragit på mig en ordentlig flunssa. Det är konstigt hur jag inte längre får såna där utdragna förkylningar längre
Det är inte så att vi brukar fira Finlands självständighetsdag speciellt mycket, men om man nu har en ledig dag mitt i veckan och ändå ska äta, och landet ändå firar 95 år av självstyre, då kan man ju bjuda gäster och ha en lite festligare middag
Lilla mamma fyllde 70 år i lördags och det firade vi med en Nordisk buffé dagen till ära. Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Vintern knackar nu på dörren. Här kommer några enkla knep för att hålla förkylningen borta. FörebyggandeMotionRör på dig varje dag så håller du dig friskare
Kanske är det smaken, som för mina tankar till mango, eller så är det sättet de växer på där jag plockar dem, i en bergssluttning likt vindruvorna i Toscana