Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Make och barn kom nyligen hem från några veckors vistelse i Irak och då är det gott att byta nationalitet på köket, dessutom är det svårt att konkurrera med svärmors goda mat
Vi brukar göra ett recept som kommer från kokboken Kärlek, oliver och timjan och det är soppa som heter Fransk-svensk fisksoppa som är fantastisktgodoch omtyckt av såväl stora som små
Gillar verkligen blanda i färskost i såser, blir som en redning som är krämig ochgod. Vi gjorde en fiskgratäng med både lax och torsk häromdagen som räcker till många
Jag tycker alla smaker är jättegoda. Mixa cashewnötter och russin fint. Häll smeten, skalet, saften och vattnet i en skål och blanda ordentligt till en lite kletig smet
Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella
Godsaker till stuffing, som sen rinner ut och blir en gudomligt god sky att ha som bas till såsen. Förutom att den måste skyas ofta och det i sig tar ju lite tid
Så här har ni en jätteenkel vardagsrätt, som ändå känns riktigt lyxig ochgod. Det smakar ju så gott bara som det är så det är inte så mycket som behöver tillsättas och jag brukar inte krydda för mycket för då tar kryddorna lätt över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.