Måste tipsa om en fantastiskt god kall sås som passar utmärkt till fisk, gärna lax. Receptet kommer från kära släktingar i norr, så tack än en gång för detta kalas recept
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Päronkaka på Pilgrimscentrum i Vadstena. Idag delar Kyrkkaffebloggen och Pilgrimslivetbloggen på fikat — för den här kakan serverades på Pilgrimscentrum i Vadstena i förra veckan
Med bara några få ingredienser kan man på nolltid göra en lagom lyxig fredagsmiddag. På Matplatsen hittade jag inspiration till detta receptet som är små cannelloni fyllda med skinka, zucchini och ost
Lövbiff äter vi inte så ofta, lite för att jag tycker att det är svårt att få köttet riktigt bra. Därför blir det oftast så att jag strimlar köttet och bryner till en pastasås
Börja med att blöttlägga bönorna i vatten, tillsätt ½ tsk bikarbonat, dagen innan. Dagen efter slår man bönorna i en durkslag, skölj dem som hastigast, slå över dem i en kastrull