200 gram
fisk (torsk eller annan) per person (det gick otroligt nog åt!) – alltså 800 gram för 4 personer 1 burk god pesto (eller hemgjord – recept finns på den här länken: http://katinkaskitchen.com/?p=13057)
2 ägg,
uppvispade
1-2 dl
mjöl (vete eller råg)
salt och peppar
1-2 dl
olja till stekning (jag steker fiskfiléerna i djupt med olja men inte så mycket som till fritering)
Skär torskfilén i ca 2 cm bitar och ställ in torskfilén i en smörad ugnssäker form i ugn i ca 5 minuter på 150 graders värme. Tag ur fisken ur ugnen och lägg över torskfilén i kastrullen och låt fisken ligga och dra i 5-10 minuter. 400 g torskfilé
Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås. TorskfiléPotatisGrön sparrisSås250 g smör3 st äggulor2 msk äppelcidervinäger½ citron, saftenSalt, efter smakVitpeppar, efter smakStek torsken i rikligt med smör, salta & peppra
350 g torskfilé. 350 g torskfilé. Servera fisken med pressad potatis och grönsallad med fänkål. Idag är det tisdag och det betyder som vanligt fisk på middagsbordet
Lägg den upptinade torskfilén i en ugnsfast form. ______________________________________________________________________________Alla mina matrecept hittar du HÄR >>Torskfilé i äggsås med knaperstekt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.