Ikväll skulle jag ju hitta på ngt kul med makrill i tomatsås som jag skrev förut och det blev mycket riktigt med tunnbröd, keso och ägg men jag hittade lite räkor också och då blev det ju lite lyxigare
Helt klart en av de absolut godaste äppelpajerjag har ätit. Lägg äpplena i botten av en pajform. Båda gångerna hade jag svårt att lägga ifrån mig skeden och sluta äta efter en normal bit
Koka upp, dra sedan avden från värmen. Dela vaniljstängerna på längden med en liten vass kniv. Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh
Den var ju då den största jagnågonsin gjort och den som tagit längst tid att göra och jag trodde att de fortfarande skulle vara den som tagit längst tid att göra ända tills jag nästan var klar och förstod att Nowelia´s tårta tog längre tid än jag räknat med
Att den är så snabblagad är inte så tråkigt det heller. 2 burkar tonfisk i vatten (Använde bara 1 idag och det räckte tycker jag). Blanda 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och häll ner lite i taget under omrörning tills såsen får den konsistens du vill ha den
Serverade den igår efter vi tryckt i oss hemmagjorda pizzor och trots att vi nästan var i ett tillstånd av matkoma, kunde vi inte låta bli den här nutellamoussen
Gräsänka som jag nu återigen är, så åt jagden sista biten paj som middag idag. I fredags när Oskars föräldrar var här åt vi den med vaniljglass och blåbärssås som de hade med sig från en gårdsbutik på Öland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.