Midsommarmeny
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 maträtter och
  • 2 drycker
  • 10 personer Är ni med
  • Drycker
  • Förrätt
  • Grillad zucchini/squash med soltorkad tomat
  • 2 små zucchini/squash
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • ev 2 msk kapris
  • 3 msk olivolja, gärna ekologisk
  • 1 citron salt och peppar, smaka av med
  • English, Starter
  • Grilled zucchini/squash with sundried tomatoes
  • 2 small zucchini/squash
  • 100 g sundried tomatoes in oil
  • 2 tablespoons capers, optional
  • 3 tbsp olive oil, preferably organic
  • 1 lemon season with salt and black pepper
  • Filé med soltorkad tomat & oliv (ca 10 bufféportioner)
  • 900 g filéer (Jag tog Quorn men det går lika bra med soja, seitan eller annan filé som du föredrar)
  • 500 g körsbärstomater
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl svarta oliver med kärnor (Jag har använt kalamataoliver eftersom jag tycker de är godast.)
  • Dressing
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar, smaka av med
  • Dressing
  • 1 dl cup sun-dried tomatoes, shredded
  • 100 ml olive oil
  • 2 tbsp balsamic vinegar
  • 1 garlic clove
  • salt and black pepper, season with
  • Rostad potatissallad (ca 10 bufféportioner)
  • 2 kg färsk- eller nypotatis
  • 4 salladslökar 1 knippe rädisor
  • 250 g grön sparris
  • 3/4 dl skuren gräslök
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 timmar före servering:
  • Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.
  • English
  • Toasted potato salad (about 10 buffet portions)
  • 2 kg "new" potatoes
  • 4 scallions/green onion
  • 1 bunch of radishes
  • 250 g green asparagus
  • 3/4 dl cut chives
  • 1/2 dl chopped parsley
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tsp sea salt
  • Dressing
  • 1 dl olive oil
  • 2 tbsp water
  • 2 tbsp vinegar
  • 1 tsp thyme
  • 1 tsp salt
  • 2 pinches of black pepper
  • 3 hours before serving:
  • Mix the potatoes, onions, radishes, asparagus, chives and parsley. Pour over the dressing.
  • Marängtårta de luxe (ca 12-14 pers)
  • 3 marängbottnar, färdigköpta från butiken (Både ICA och Willys har bottnar utan ägg.) Se nedan för hembakade äggfria tårtbottnar.
  • 3 dl grädde eller vispbar sojagrädde (Alpro – airy and creamy)
  • 1/2 liter vaniljglass (vanlig eller Oatley)
  • 1 dl nutella eller aranuts (vegansk nutella)
  • 2 bananer, skivade
  • Äggfri tårtbotten
  • 100 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 2,5-3 dl dl mjölk eller sojamjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 2,5-3 dl socker
  • 1,5 dl mosad banan
  • English
  • Egg free cake base
  • 100 g butter or dairy-free margarine
  • 2.5-3 dl of milk or soy milk (1 american cup is 2,4 dl)
  • 3 dl flour
  • 1.5 dl potato flour
  • 3 tsp baking powder
  • a few drops of vanilla extract
  • 2.5-3 dl sugar
  • 1.5 dl mashed banana
  • Cake De Luxe
  • Egg free cake base, 3 parts
  • 3 dl cream, whipped
  • 1/2 liter of vanilla ice cream
  • 1 cup nutella (hazelnut chocolate spread) or aranuts (vegan nutella)
  • 2 bananas, sliced

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.