-). Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998
Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
Nyårsaftonens förrätt bestod av pilgrimsmusslor. -). Till detta drack vi ett mousserande vitt vin som heter Charles de Fère Cuvée Jean-Louise Blanc de Blancs Brut
Jag insåg att jag inte skulle få ro att stå och röra i soppan - vilket behövs eftersom vätskan till största delen är mjölk - tills blomkålen blivit mjuk, så jag provade att koka upp, ta av från värmen och låta blomkålen mjukna sakta i den varma vätskan under ca två timmar medan jag hämtade på dagis och lekte ute med barnen
4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nyårsaftons desserten. 2015-12-31T14. bärpaj med vit chokladfyllning. 11. 00+01. 00">31 december 2015, 14. Ikväll ska vi äta gott och umgås hela familjen och jag ska börja med att förbereda kvällens tre rätters middag
2 tärningar ekologisk buljong (grönsaks- eller höns-). 1 blomkålshuvud 1 l vatten 2 tärningar ekologisk buljong (grönsaks- eller höns-) 1 stor gul lök i klyftor 2 dl grädde 3 msk maizenamjöl, utblandat i lite vatten 50 g smör 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 150 g bacon, hackat
Både jag och Martin älskar kött och vitlök så denna rätt var ett enkelt val. 4 port700 g oxfilé, mittbiten1 kg potatis, tunt skivadesalt och pepparrapsolja, till stekningsmörVitlökssmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.