Gös i folie & Sauvignon Blanc!
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2011 Mount Riley Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Frisk, fruktigt, citrus och mineralig. Ett riktigt gott ta-ett-glas-vitt-i solnedgången. Tyvärr räckte inte syran i vinet till den syrliga citronsåsen, men det kan man lätt anpassa, med mindre citron i såsen.
  • 2011 Sancerre Domaine de la Villaudière stod sig aningen bättre till den syrliga citronsåsen. Torr, frisk, krusbärig och en kraftigare kropp än den förra. Nu var som sagt citronsmörsåsen väldigt “citronig” vilket krävde mycket av vinets syra för att balansera bra. Som ett friskt, mineraligt och gott vin innan maten, var …..helt ok. Tyvärr försvann det p g a syran i såsen och jag ville ha mycket syra den här gången. Sancerren hade mer kraft, syra och fyllighet och passade finfint till
  • 4 pers
  • 1 hel gös på ca 1,4 kg en näve blandade färska örter ( basilika, persilja, dill t ex
  • ca
  • blandade
  • 1 citron smör
  • citron
  • smör
  • salt
  • 16 små färskpotatisar (eller delikatesspotatisar)
  • salladslök
  • rädisor
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 msk maizena utrört i lite vatten
  • 100 g smör
  • ev
  • 1000 g bladspenat
  • GÖS
  • SPENAT

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.