Glutenfritt bröd
Allergimat.com
Allergimat.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 2 msk fibrexflingor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 1/2 msk salt
  • 1 påse torr jäst
  • 650 g.glutenfri mjölmix
  • 1. Värm upp mjölken till 45grader.Blanda i pofiber,fiberhusk,fibrex,salt och oljan. Låt detta svälla i 10 minuter
  • 2. Arbeta in det glutenfria mjölmixet och torrjästen i degvätskan och låt den lite kladdiga degen jäsa ca:
  • 30 min
  • 3. Dela degen i två delar och forma till två stora brödbullar och låt jäsa ytterligare ca:
  • 30 min.
  • gör hål med en gaffel eller skär ett fint rutmönster på vardera brödbulle innan de sätts i ugnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.