Naturligtvis kan ni ertsätta sötningsmedletmed socker. * Detta är som sagt en LCHF kaka. Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en rund form med avtagbara kanter, cirka 21 cm/diametern) och häll i smeten
(är man inte strikt el inte äter Lchf så kan man ju krydda med kebebkrydda). krydda med paprikapulver, chilipulver, salt, vitpeppar och lite timjan och vitlökspulver-
jag var lite kluven om jag skulle dela med mig av det här receptet eller inte. Om jag bortser från den kladdiga bakningen så är dessa bullar perfekta att ha med sig i matsäcksväskan
Receptet hämtat från boken "Bakglädje medLCHF" av Annika RognebyLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Kakan blir inte heller så seg som en vanlig biskvi, faktiskt en sak jag saknade med detta recept. Men jag tror nog att alla LCHFare där ute uppskattar dessa godingar
Den kombinerar det bästa av två världar – choklad och glass, men den är också busenkel att göra och den kräver inga sötningsmedel, det är helt tillräckligt med sötman från chokladen
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Nougaten kan ätas som den är, men morgon ska vi använda den i ett av våra favoritgodis från tiden innan LCHF
Efter en dag med lyckade middagsförsök och mindre lyckade bakförsök (jag öppnade ugnen och den fräna lukten av hårfärgningsmedel - jag skojar inte - mötte min näsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.