Kött

Kött

  • 53 Recept
Dragonkasslergratäng

Dragonkasslergratäng

6 port. Ingredienser. 500 g Kassler. 350 g Pasta, okokt glutenfri spaghetti. 1 st Purjolök. 3 klyftor Vitlök. 1 st Paprika, röd
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Lättlagad festfilé

Lättlagad festfilé

450 g kycklingfilé. 2 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1 krm oregano. margarin. 1 st burk champinjoner. 1 st paprika. 2 dl grädde
Filéfrestelse

Filéfrestelse

Putsa köttet och skiva det. Lägg köttet ovanpå riset. Häll såsen över köttet. Lägg riset i en smord form. Krydda med salt och peppar
Fläskfilé med bacon och ädelost

Fläskfilé med bacon och ädelost

Kärna ur paprikorna och strimla, lägg ovanpå köttet, likaså baconet. Sätt ugnen på 225 gr. Putsa fläskfilén och skär i skivor
Absolut bästa fläskfilén

Absolut bästa fläskfilén

Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera
Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås

Lägg en klick av fyllningen och en bit saltgurka i mitten på varje köttskiva. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra långsamt ca en timme eller tills köttet känns mört
Dragonkotletter med kryddsås

Dragonkotletter med kryddsås

Ännu ett recept från Linda Andersson. Jag lät kotletterna puttra på en halvtimme i såsen så de skulle bli genomstekta och lite mörare
Fläskfilé med salami och mozzarella

Fläskfilé med salami och mozzarella

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Skär skåror i köttet och lägg i dubbelvikta salamiskivor och bitar av mozzarella
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Låt köttet svalna. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och vitpeppar och häll över köttet
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter