Som alla andra är jag besviken på vädergudarna. Men men, det blev ju lite ljusare i alla fall. Efter en snurrig dag på jobbet och dagis har vi landat hemma för att koppla av hela familjen
Ok, jag inser att jag är en nörd av stora mått. Familjen skall åka till Danmark i helgen och bo på ett så kallat feriecenter (lägenhetshotell på svenska) och jag insåg när vi skulle bära ut packningen att halva köket får åka med
Efterrätter kan ibland vara hur komplicerade som helst. Jag gillar enkla efterrätter med rena, tydliga smaker som rundar av måltiden utan att utmana smaklökarna för mycket
En riktigt lyxig lågkalorimiddag med massor av proteiner. Sältan från köttet och sötman från potatisen gifter sig fint medans kantarellsåsen adderar en touch av vilt till rätten
Vilken ljuvlig första maj. Jag har fått flera timmar i solstolen. Så underbaaaart. Redan uppätna är dessa småkakor, enkla att göra, lätta att variera och så goda
Det är ganska dyrt med glass med kanderade valnötter. Sia har en variant som är så himla god. Men jag orkade inte gå till affären, eller punga ut med pengarna
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Jordgubbsblixt är en himmelskt god och sötsyrlig efterrätt som dessutom är väldigt enkel att laga. Jordgubbsblixten får en glassliknande konsistens med ljuvliga smaker och du serverar den med mandelbiskvier
Efter en långdragen kräftskiva med pajer, skaldjur och annat mumsigt är de flesta av oss knappast sugna på en stabbig chokladkaka (okej några av oss är det, men till och med ni måste erkänna att ni faktiskt skulle må bättre av en lite lättare efterrätt efter en större middag)