Småkakor, bondkakor, kroppkakorochlårkakor. Det finns många kakor, men bara en sortskrabbkakor. Jag förstår inte riktigt varför, men det passar sig liksom inte att säga krabbkakor
Skogarna är fulla av svampplockareochtorghandlarnasbord dignar med gyllengula kantareller. Härom dagen kom Erik hem med en påse kantareller som han hade plockat helt själv, i Hemköps grönsaksdisk
Själv har jag aldrig varit så förtjust i piroger då jag alltid tyckt att det har varit lite torrtoch tråkigt att äta, men när jag fick tipset ompiroger med smördeg blev det en helt annan grej
Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering
Skala och skiva den koktapotatisen. Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisenochosten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg
Hacka sill och ägg. Servera på hårt tunnbröd och garnera gärna med en kvist dill och eller basilika. 2 hårdkokta ägg. 1 dl majonnäs. 2 tsk färsk eller 1 tsk torkad basilika. 1 msk tomatpuré
Den här röran har jag gjort i många år – en riktig favorit till såväl påsk sommidsommar eller annars också under sommaren – gärna som lättlagad lunch med färskpotatis eller bara på knäckebröd
Jag känner en personsom brukade leva på isterband ochcocacola. Han bor på landet, och hade alltid en tvåliters flaska på golvet framför passagerarsätet i fram
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Säkert kan domkomma till nytta för någon framöver, kanske redan till helgen kanske. För den är ju faktiskt snart här igen den däringa helgen eftersomveckorna envisas med att försvinna som en avlöning