6 port1 kg räkor med skal½ kruka dill10 cm purjolök10 cm gurka10 körsbärstomater2 avokadocitronsaftsalt, pepparDressing. 3 msk majonäs3 msk creme fraiche3 msk vispad gräde1-2 msk chilisåscitronsaftsalt, pepparcayennepepparSkala räkorna och blanda med hackad dill, finhackad purjolök och finhackad skalad gurka samt körsbärstomaterna delad i fyra klyftor. 10 körsbärstomater
Kokta morötter är för mig s k mormorsmat så doften av morötterna bidrog också de till min tidsresa. Igår gjorde jag en tidsresa tillbaka till barndomen
Ugnsfisk 3-4 port400 g torskfilé2 stora tomater½ purjo 2 dl grädde (godast med visp såklart)MASSOR av dillsalt och pepparSkär tomaterna i skivor och täck botten i en ugnsform med dem
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Det var då en fullmatad söndag jag hade här nere i södern. Jag gör självklart matsedlar. Jag står där en kvart innan maten behöver vara klar, för att barnen inte ska svimma av hunger, och steker fiskpinnar/korv och kokar snabbmakaroner
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull