Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen
Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Lamm kotletter på mitt vis. Receptet för 4-6 personerIngredienser. 8 st lammkotletter och/eller lammbog12 st spröda nya färska morötter helst direkt ur landet6 st färska rödbetor2 st rödlökEn liten vitkålNågra kvistar rosmarin2 st vitlöksklyftor2 dl rödvin2 msk sirapSalt och pepparOlivolja
Det här är en utav mina absoluta favoriter och så enkel att göra. Den Norsk- arktiska torsken eller Skrei, som den också heter på norska är en vandrande population av torsk (Gadus morhua)