Sedan vi öppnade upp vårt kök för allmänheten så har vi uppmärksammat en del intressanta fenomen om oss själva som vi inte tidigare har skänkt en tanke åt
Min amerikanska receptsamling från tidigt 1900-tal lämnar mig ingen ro. Den saknar de första sju sidorna men nu har en släkting i USA också blivit intresserad och skall försöka skaffa dem
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Recept. nona. fre, 2013-10-25 20. 20. 45min. (0). 1. skala potatis,morötter och lök,tärna i lagomstora bitar sedan lägg bitarna i en gryta,häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna och koka upp,låt koka ca 10 min
Lägg rödbetsklyftorna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över olja. Rosta i ugnen på 200 grader tills betorna är mjuka, 25–30 minuter, känn efter med provsticka
Recept. hurley. tors, 2013-10-17 20. 07. 15min. (0). stek hackad lök och vitlök i fett/olja. Häll i rödvin och låt koka i ca 5 min, tills hälften är borta
Hoppas ni alla haft en härlig Nationaldag. Har ni firat på något speciellt sätt. Här har vi bara tagit det lugnt, barnen har badat och vi har bara njutit
Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här
Fisken är köpt på saluhall, vilket garanterar en färsk och god fisk. En riktig svensk klassiker. Mängden salt i lagen stämmer, det ska vara mycket för att fisken skall få tillräcklig sälta
Halloj fredag och halloj på er alla läsare. Helgen i antågande och nästa vecka är det sportlov här nere hos oss, känns helt otroligt att det redan gått 7 veckor på det nya året, det var ju nyss nyårsafton