Riktigt bra förrätt med lyxkänsla som du lätt slänger ihop. Hummer Thermodor har fått sitt namn efter den elvte månaden i kalendern efter franska revolutionen och skapades enligt sägnen för Napoleon själv
I en ugnsform, ordna hummerköttet och svamp, och täck med sås. Koka upp tillsammans med lagom med vatten i en stor kastrull och stoppa ner humrarna en och en
Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa några minuter, fyll på med vatten så det knappt täcker skalen. Ja, det blir väl ett naturligt steg i ledet att göra hummerfond av hummerskalen
Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg. Om ni vill äta något festligare så kan jag tipsa om hummer
Eyvind föreslog hummer och problemet med ”gå-över-smakbiten” var löst. Mitt hundrade inlägg måste ju bara innehålla en favorit som varit med från början av min matkarriär
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
Smaka av med konjak, salt och vitpeppar. Dela hummern i två lika delar. Skaka den sparade vispgrädden med mjölet och häll på det i omgångar tills det tjocknar
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.