Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Häll på sirapen och pudra den sedan med kardemumma så de blir täckta
På onsdag är det kanelbullens dag och jag tänkte flika in med ett kanelbullsrecept redan idag. Degen ska vara smidig och släppa bunkens kanter men jag arbetar hellre med en lite för klibbig deg (och arbetar in mjöl vid utbakningen) än att jag öser på med mjöl och får en kompakt deg
Gjorde en super god äppelpajmed hemmagjord vaniljsås som jag verkligen kan rekommendera. Sätt ugnen på 200 graderSkala äpplena och skär dem i mindre klyftorTa en skål och blanda ihop kanel och sockerVänd äppelklyftorna i kanelblandningenBred ut äppelklyftorna i en smord pajformBlanda ihop ingredienserna till paj täckeLägg degen mellan två lager med plasfilm och kavla
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpajmed knäcköverdrag. Gillar egentligen inte äppelpaj så speciellt mycket, i så fall mer blåbär eller hallon som passar allra bäst med smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.