/ 1 dl
fet kokosmjölk (0.4 US cup), helst ekologisk i tetra-förpackning* / 1 1/2 dl krossade tomater (0.6 US cup)/ 1 1/2 tsk spiskummin / 1 nypa kanel / 1 1/2 tsk curry / 1 tsk gurkmeja / 1 1/2 msk riven färsk ingefära / Salt efter behag / 1/4 tsk cayennepeppar, jag gillar hetta, ta mindre om du vill ha den mildare / 2 msk citronsaft / 3 pressade vitlöksklyftor / 2 msk honung eller agave sirap
/ 6 msk
fet kokosmjölk, helst ekologisk i tetra-förpackning* / Rivet skal av en halv ekologisk citron / 1 msk citronsaft / Nypa salt
Det här var en rätt med rejält sting i. Servera med nudlar (ris) och sallad. Vill man ha starkt ska man absolut lägga i 1 tsk cayennepeppar, men kanske börja med 1/2 tsk. Ingredienser för 4 personer120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris1 tsk paprikapulver1/2-1 tsk cayennepeppar1/2 tsk gurkmeja1 tsk mald kummin1 msk citronsaft1 msk vatten1/2 tsk salt1 tsk olja1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, skivade2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%350 gr räkor eller blandade skaldjurGör så härKoka nudlarna, eller ris om du valt det. 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer
Denna libanesiska linssoppa är riktigt trevlig med god smak av citron, spiskummin och persilja. Mättande är den också, proppad med potatis och röda linser
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Jag testade att göra en svalkande melongazpacho med lite sting av chili i som blev mycket god. Soppan passar bra tillsammans med andra tapasrätter eller som en enklare lunch och serveras då med fördel ihop med ett gott bröd
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer
Häll sedan ner den stekta kryddblandningen i linserna tillsammans med salt och socker. Hetta upp smör i en stekpanna och stek spiskumminfrö, söndersmulade curryblad och chilifrukt i 1-2 min
Den indiska köttfärsgrytan vi åt till middag hade ett ganska litet uns av hetta, men när det ska passa även barnen får man vara försiktig med kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.