Kycklinglevern är betydligt mildare och så mjäll så den bara smälter i munnen. En riktigt kryddig och god rätt som ofta görs på lammlever och serveras med rå lök
Skölj av kycklinglevern och låt rinna av ordentligt i durkslag, torka av med hushållspapper. Bryn leverbitarna på medelvärme i några minuter på var sida
Servera med broccoli, lingon och en färsk vitkålssallad med solrosfrön och senapsdressing. Gräddstuvad kycklinglever 2-3 port. 450 gr färsk Kycklinglever. Gräddstuvad kycklinglever 2-3 port. 450 gr färsk Kycklinglever
Jag blandar ihop allt och kör det med mixer. Denna smet blir ganska lös, men det gör inget det är bara att klicka ut 1 msk kycklingsmet i stekpannan så håller de ihop efter de stekts en stund, vänd med stor stekspade. Gott med ris och lingonsylt till 500 g kycklinglever
600 g kycklinglever. 1salt och pepparKoka potatisen mjuk i saltat vatten, vid servering krossa den grovt och toppa med övriga ingredienser. 1Krydda kycklinglevernmed salt och peppar och stek den färdig i smör med lite salvia. 1Lägg upp kycklinglevern på potatisen och toppa med fläsk, salvia och kapris samt lök
Ännu ett recept på KycklingleverKycklinglever och äpple tycker jag är en god kombination. Äpple och curry passar också fint ihop, så här blev det en stuvning med alla tre
Koka ihop till en “gryta” och smaka ev av med salt. Mixa tillsammans med smör till en slät puré och häll upp i spritspåse, spritsa i knäckformar (eller i en skål) och garnera med timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.