Äntligen har det blivit riktig vår. Igår gick jag ut på en en timmes promenad i solen och bara njöt. I dag har det också varit halvsoligt men det viktigaste är att det är ljummare i luften och därmed inomhus
Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sig middagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden
Efter två timmar i ugen var den lilla godingen klar. Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås. Gnugga steken rikligt med flingsalt, timjan, peppar och paprikapulver
I helgen har hela familjen varit samlad så mysigt. Vi började fredagen med att hämta Julia i Örebro på stationen och åt på favoriten Tanh Tai i Kristinehamn
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka. Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse