Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppadmed tryfflar ochhallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Vispa ägg och björksocker vitt och fluffigt med elvisp. Här kommer ett recept på saftiga chokladcupcakes som inte innehåller allt för många kolhydrater (kh)
Själva cupcaken är min favorit cupcake, en maffig choklad cupcake med hackad choklad i, så fyllde jag cupcakesenmed underbar chokladgräddeochtoppade dem medhallon cream cheese frosting
Spritsa på cupcakesenoch dekorera efter tycke och smak. Vispa ägg, socker, mjöl och det smälta smöret i en stor skål med elvisp och vänd försiktigt ner hallonenoch den rivna chokladen i smeten
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Använd en sked till att hälla på chokladen, och bre eventuellt ut den lite längs med kanterna
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
När chokladen svalnat blandar du den med ägget och vispar lite till. Häll sedan på vitchokladmousse, här ska du vara försiktig när du brer på den så den inte blandas ihop medhallonmoussen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.