Saffransrisoni med ugnsrostade grönsaker, vackert och gott med oxfilékuber
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 minuter på låg värme, så planera för det momentet. Det är en del logistik att få ihop med grönsakerna som rostas i ugnen och sedan ska blandas med den kokta pastan och saffransgrädden samtidigt som köttet helst ska vara helt nystekt. Men det är ändå lätta moment. Med lite planering, förberedelser och tungan rätt i mun så är det lugnt. Jag kunde inte låta bli att strö över lite riven parmesanost på min tallrik. Det är svårt att komma ifrån att det här påminner om risotto så parmesantarmen ryckte till :-)
  • 4 portioner
  • 4 paprikor i olika färger
  • 2 röda lökar
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Eventuellt riven parmesanost
  • 400 g risoni
  • 0,5 g saffran
  • 500 g oxfilé (eller annat kött/vegetariskt alternativ)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.