15 minuter
på låg värme, så planera för det momentet. Det är en del logistik att få ihop med grönsakerna som rostas i ugnen och sedan ska blandas med den kokta pastan och saffransgrädden samtidigt som köttet helst ska vara helt nystekt. Men det är ändå lätta moment. Med lite planering, förberedelser och tungan rätt i mun så är det lugnt. Jag kunde inte låta bli att strö över lite riven parmesanost på min tallrik. Det är svårt att komma ifrån att det här påminner om risotto så parmesantarmen ryckte till :-)
4
portioner
4 paprikor
i olika färger
2 röda
lökar
1
aubergine
1
squash
2 kvistar
färsk rosmarin
1 ask
smörgåskrasse
Eventuellt riven parmesanost
400 g
risoni
0,5 g
saffran
500 g
oxfilé (eller annat kött/vegetariskt alternativ)
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Fräscht ochgott. Jag tycker det är så gott. Vi hade fått färska majskolvar i ekolådan och jag ville göra något annat än att bara koka dem och servera dem med smör, även om barnen älskar det
Lägg upp pasta, skeda över grönsakerna och toppa med ostsåsen. Jag är som ni vet helt klart för protein, det får man som vegetarian inte fuska med men däremot tycker jag inte att man ska kasta in det om det inte passar
Förra tisdagen åt vi en matig omelett som vi tänkte dela med oss receptet av till er. I stekpannan slängdes en röra av lite av varje som hittades i kylen och så här slutade det hela
Ringla olja över och krydda rikligt med salt och peppar. Med isnpiratin från senaste numret av Elle mat & vin åt vi först som oss själva - på tallrikar sedan som italienare - med våra gafflar direkt från uppläggningsfatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.