Att göra såsen på det sättet har jag lärt mig hos Maria med en jättefin blogg Mariasfavoriter. Valet av köttet till varmrätten på vår tre-rätters middag var sonens, så klart
Huvudrätten på nyårsafton bestod som i så många andra hem av oxfilé som serverades med tillbehör. Receptet på potatisen hade jag hittat i Allt om mats nyårsnummer (ibland så läser även jag recept) och såsen var en gräddsås som jag kryddat upp med svartpeppar
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Min kärlek hittade även zebra filé på den där coop affären i Enebyberg. Coolt. Svårt att veta hur man ska tillaga zebra, men jag stekte lite rå potatis, morötter och gul lök i smör med salt, peppar och en färdig kryddmix som jag fick förut( paprika krydda, vitlök m
Marulk, när du vill unna dig gott. Well för 399kr/kg en fredagseftermiddag betingar det samma kilopris som svensk oxfilé, men det är värt det flera gånger om
Bilden är inte den bästa men vi var hungriga. Serranolindad oxfiléRecept för 5 personer1kg oxfilé1 paket serranoskinka1 msk smör2 st vitlöksklyftor, finhackadesmörSalt /Grovmalen svartpepparPutsa oxfilén, bryn köttet någon minut på varje sida tills den fått en fin stekyta men inte så länge om du vill ha den blodig
Foto. Louise Johansson/Taste by Louise. Hjortron- och stjärnanissill. I den här sillen möts sött och salt – hjortronens söta smak gifter sig väl med sältan i sillen
Jag letar ofta efter matträtter på nätet men även i kokbcker som jag aldrig har lagat tidigare, det ger mig en extra kick och utmaning att inte riktigt veta hur slutresultatet blir