Ryggbiff med friterade potatissticks och fikonsallad! Nytt och fräscht!
Gourmetmorsan
Gourmetmorsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • 800 gr ryggbiff
  • salt och svartpeppar
  • Potatisstickor
  • 600 gr sötpotatis alt. vanlig potatis
  • 1 liter frityrolja
  • salt
  • Fikonsallad
  • 1 liten rödlök, (tunt skivad, gärna på mandolin)
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja/rapsolja
  • 4 fikon (i klyftor)
  • 200 gr blandsallad
  • 200 gr getost ( i små bitar)
  • 1 kruka mynta
  • salt och peppar
  • Rödvinsås
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor 1 liten grovhackad morot
  • 1 liten grovhackad palsternacka
  • 4 kvistar timjan
  • 1 msk smör.
  • 3,5 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 3-4 msk konc. kalvfond
  • 2 msk fikonmarmelad
  • Salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.