Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar. Toppa med krasse (vet dock inte vart krassen tog vägen på bilden…)
Ryggbiffmed ädelostsås. Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Här har vi haft värsta aprilvädret med sol, regn, hagel och blåst om vartannat. Ikväll gjorde jag en jättegod sallad som jag naturligtvis vill dela med mig receptet av
Potatis ochryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…. Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Finhacka chili och paprika, blanda med osten. Vispa samman ägg med lite salt. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.