Gör du tagliatelle och annan pasta kan du mjöla lätt och hänga upp över något eller lägga upp på en handduk att torka lite tills det är dags för middag och att koka pastan
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Receptet nedan är ungefär vad jag använde, jag mätte inte helt exakt men den ska vara som en smidig men hård bröddeg, nästan så hård det går utan att den smular
En av de godaste maträtterna vi vet här hemma är pasta med hemgjord pesto. Traditionellt så ska man förstås mortla ihop peston för att verkligen få fram smakerna, men det kan ju vara ganska jobbigt och det kanske är det som gör att många drar sig för att göra hemgjord pesto
Blanda mjöl och salt i en assistent eller en matberedare. Det tar kortare tid att koka hemgjordpasta. Vi gör ofta vår egna pasta, särskilt när vi gör lasange
Jag älskar både röd o grön pesto för dess aromatiska smak o idag gjorde jag röd pesto som jag blandade med grädde , färskost, paprika lök o champinjoner o bacon som sedan blandades med pastan o till detta serverade jag tunna skivor av fläskfilé o vitlöksbröd
Degen ska vara så fast den kan bli utan att smula. Sikta i mjölet och vispa ner. Lasagne med egengjord pasta har jag nog faktiskt aldrig tidigare gjort
Ta upp degen ur bunken och arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord med hjälp av händerna. Tips Det går dessutom utmärkt att torka pastan eller frysa den om du vill spara den till ett senare tillfälle
Det var första gången jag var med och lagade hemgjordpasta, så det var en upplevelse i sig. Jag hade valt kycklingrätten (som jag hittat dagen innan i en tidning hos frisören) och min kollega hade bestämt rataouille och pasta
Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost
Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen. Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.