Indisk gryta
Milda.se
Milda.se

Indisk gryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g benfritt nötkött
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk Knorr flytande kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • saft av 1 citron
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk timjan

Beskrivning

    Skär köttet i tärningar. Häll Milda i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner. Lägg i köttet och bryn det jämnt.

    Strö över salt och peppar, lägg över köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200°C.

    Skala och skiva löken, bryn den i Milda i stekpannan. Lägg löken ovanpå köttet i formen.

    Koka upp buljong, vatten, tomatpuré, citronsaft, kokosflingor och kryddor. Rör om och låt såsen koka i ca 10 minuter. Smaka av den.

    Häll såsen över köttet och löken. Täck med aluminiumfolie. Sätt in formen i mitten av ugnen och sjud rätten i ca 45 minuter.

    Servera med kokt ris, bananskivor eller ananas och rostade kokosflingor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.