Skär köttet i tärningar. Häll Milda i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner. Lägg i köttet och bryn det jämnt.
Strö över salt och peppar, lägg över köttet i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skiva löken, bryn den i Milda i stekpannan. Lägg löken ovanpå köttet i formen.
Koka upp buljong, vatten, tomatpuré, citronsaft, kokosflingor och kryddor. Rör om och låt såsen koka i ca 10 minuter. Smaka av den.
Häll såsen över köttet och löken. Täck med aluminiumfolie. Sätt in formen i mitten av ugnen och sjud rätten i ca 45 minuter.
Servera med kokt ris, bananskivor eller ananas och rostade kokosflingor.
Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken. Häll av fettet och vispa ur stekpannan med 1 dl av vattnet, häll skyn och resten av vattnet över köttet i grytan. Rör ut mjölet med 1/2-1 dl vatten till en slät redning och rör ner den i grytan tillsammans med sockerkulören
Värm en gryta, häll i hälften av olivoljan och fräs lök, vitlök och ingefära gyllengult. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan
Lyft över kött och lök i en gryta. Tillsätt grönsakerna och låt grytan koka 3 minuter. Servera grytan med kokt potatis och en grönsallad 1 kg grytkött av nöt (tex högrev)
Jag har jobbat till två men sedan var jag hemma hela kvällen och kunde göra en god indiskgryta. Stek desss i olja och salta och peppra, hacka lök och vitlök och lägg i grytan
En mustig indiskgryta med kyckling, potatis, tomatsås och grädde. Till skillnad från de flesta indiska grytor så innehåller den få ingredienser och är ganska lättlagad
1varmt vatten, ca 50 graderIndiskgryta1. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.