Skala sparris och alternativt tvätta morot, skär dessa grovt.
Värm en gryta med margarin, häll i lövbiff, fräs till fin gyllenbryn färg. Lägg upp på en tallrik och tillsätt mer margarin och fräs sparris och morot i 1 minut.
Tillsätt biffen, vårlök, sockerärtor, Milda mat och fraiche samt fond. Smaka av med svartpeppar och ev salt. Låt sjuda i 5-7 minuter, tills morot och sparris har blivit mjuka. Serveringstips: Potatispuré, matvete, bulgur eller råris, rårörda lingon och en sallad
I stället bjuder jag på en jättegod fisksoppa/gryta, som jag gjorde förra veckan innan jag åkte. Jag är lyckligen hemma igen efter några fantastiska dagar i Warszawa tillsammans med en av döttrarna, men efersom jag kom hem mitt i natten och inte i säng förrän en bra bit på den här sidan midnatt har jag förstås inte hunnit samla ihop varken mig själv eller något Warszawainlägg
Som jag nämnde ska vi äta mer fisk här hemma men innan vi får handla har jag lovat mig själv att vi ska äta ur en del ur frysen så här kommer recept på en nudelwok medlövbiff jag hittade här hemma
Vänd grönsakerna i olja och krydda dem med salt. Bryt av den nedersta delen av sparrisen. Fina helgdagar är dock perfekta till att grilla säsongens finaste små morötter och annat gott
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar. Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.