Lägg mjöl, socker och matfett i en matberedare och kör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman degen. Vira in i plastfolie och låt vila 30 minuter - 1 timme i kylskåp.
Kavla ut degen mellan plastfolie och klä en pajform, låt degen gå upp efter kanterna. Tryck fast degen mot botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och låt degen vila ytterligare 20 minuter innan gräddning.
Värm ugnen till 225°C. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12-15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
Citronkräm: Blanda vatten, Maizena majsstärkelse och socker i en kastrull och låt sjuda under omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner Milda och äggulor. Låt krämen åter sjuda under omrörning tills den tjocknar. Krämen får ej koka då kan äggulan koagulera och krämen skär sig. Låt krämen svalna och smaksätt med citronsaft och -skal.
Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. tillsätt sockret i små portioner under vispningen. Marängen är färdigvispad när den går att klicka och ej rinner ut.
Häll citronkrämen i pajskalet och bred marängmassan över. Garnera med mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera pajen något avsvalnad.
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Tårtbottnen. Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Pajbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa Digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över kexen tills de har blivit till ett fint mjöl
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Typ som i den här citronpajen. Sommar. Sol. Gul. Citron. Citron är så himla härligt i bakverk, inte bara för den härliga färgen men också för att syrligheten i citroner gör sig perfekt med det söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.