Tårtbottnen: Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).
Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
Sikta ner mjöl, salt och bakpulver i smeten, blanda försiktigt. Häll ner smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter. Tag ut kakan och låt svalna.
Fyllning: Tvätta citronen noggrannt under vatten. Finriv därefter skalet från citronen och lägg i en skål, pressa därefter i saften från halva citronen. Tillsätt därefter färskosten och lemon curd i skålen och blanda till en slät crème.
Vispa kylskåpskall Milda mat & visp luftig.
Dela tårtbotten i två delar och bre över citronfyllningen i ett jämnt lager över tårtbottnen. Fördela hälften av jordgubbarna (gärna skivade) ovanpå citronfyllningen.
Lägg den andra tårtbottnen över och täck hela kakan vispen. Garnera med resten av de färska jordgubbarna.
Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss. Vispa äggvitorna i en ren bunke till ett skum, pressa i citronen, tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du vispar till en stabil maräng
Hyvla kall Milda med osthyvel eller skär tunna skivor med en kniv. Täck kakan med margarinskivorna. Klä en långpanna eller ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda näst längst ner i ugnen ca 45 minuter och servera med Milda Vaniljvisp
Så jag kan med gott samvete säga att det här är i min smak den bästa jordgubbstårtan ever. Men whipped creamcheese frosting med kvartade jordgubbar mellan lagren
Vispa samman creamcheese, florsocker och vaniljextrakt och häll ner oströran över smeten och swirla runt med en kniv så att det blir ett marmorerat mönster
Färga din creamcheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor
Blanda ner örterna med en sked. Mixa nötter, citronsaft, salt, peppar och havremjölk i en matberedare. Det här mjölkfria alternativet till creamcheese smakar fantastiskt gott på bröd, kex eller som dipp till grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.