Sätt ugnen på 180°C. Smörj och mjöla en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form med avtagbara kanter (26 cm).
Sikta ner mjöl och bakpulver i en bunke med hjälp av en finmaskig sil. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt, ägg och margarin. Vispa ihop allt snabbt till en tjock smet med elvisp. Häll ner smeten och grädda näst längst ner i ugnen ca 35-40 minuter.
Vispa vaniljvispen fluffig och blanda med cream cheese till en slät smet. Tvätta och rensa jordgubbarna, och dela dem om de är stora.
När kakan är kall, bred på vaniljkrämen och toppa med jordgubbarna.
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
Låt krämen svalna och smaksätt med citronsaft och -skal. Garnera med mandelspån. Nagga botten med en gaffel och låt degen vila ytterligare 20 minuter innan gräddning
Hyvla kall Milda med osthyvel eller skär tunna skivor med en kniv. Täck kakan med margarinskivorna. Klä en långpanna eller ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda näst längst ner i ugnen ca 45 minuter och servera med Milda Vaniljvisp
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsammans med lite av passionsfrukten i en kastrull
Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa. När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker
Var inte blygsam med sylten. Serveringsförslag - till exempel till frukost med skumpa till. Chokladtårta med jordnötssmör, sylt och chokladganachetopping Chokladbotten2 cup Vetemjöl2 1/2 cups Strösocker3/4 cup Kakao2 tsk bikarbonat1 tsk salt1 cup matolja1 cup gräddfil1 1/2 cups vatten2 msk vit vinäger1 tsk vaniljsocker2 äggVärm ugnen till 175 grader
Häll i margarinet och blanda det med de torra ingredienserna. Häll smeten i en stor smord och bröad form ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Koka upp mjölken med vaniljstången. Vaniljkräm. Avsluta med jordgubbarna på toppen. Bred ut hälften av vaniljkrämen, tryck i hälften av jordgubbstärningarna, lägg på den andra bottnen, bred ut resten av vaniljkrämen, tryck i resterande jordgubbstärningar, lägg på topplocket
Mosa bananerna med stavmixer, häll ner grädden och sedan marsanpulvret och rör om. Vaniljkräm. Fyll tårtan med fyllningarna, spackla den sedan med grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.