Blanda alla rumsvarma ingredienser som ingår i bottnen till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Förgrädda botten i ugn vid 215°C under 8-10 minuter.
Rör runt de röda vinbären i socker. Blanda ner majsstärkelsen, äggen och de röda vinbären i kvargen. Vispa Milda Vaniljvisp till en porös smet. Blanda smeten i kvargblandningen. Bred ut fyllningen på bottnen. Grädda i ugn ytterligare 15-20 minuter, eller tills ytan har fått en vacker brun färg.
Smält Milda i mikron eller i en kastrull på spisen. Vispa äggen och sockret till ett skum. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, riven choklad, det smälta margarinet och blanda till en tjock smet
Med de nyplockade röda vinbären gjorde vi en härlig rödvinbärspaj med maräng. En underbar smakkombination då de sura bären bryter fint mot marängens sötma
Rödvinbärspaj med marängtäckeSmulpaj är himmelskt gott, och i denna paj möter det söta i pajdegen och marängen den syrliga vinbäret i en perfekt kombination
En paj som är godare än den kanske ser ut är den här rödvinbärspajen jag gjorde utgående från detta recept - och varför ett bakverk på finska direkt översatt heter blåbärstupp vet jag inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.