Saftig morots- och rödbetskaka
Milda.se
Milda.se

Saftig morots- och rödbetskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 dl finrivna morötter
  • 2 dl finrivna rödbetor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 3 tsk bakpulver
  • Milda flytande margarin och ströbröd till formen
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 2 dl florsocker
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • rumstempererat
  • 5 limefrukt
  • rivet skal
  • 1 msk limesaft

Beskrivning

    Sätt ugnen på cirka 180°C. Vispa samman ägg, socker och Milda. Tillsätt de rivna morötterna, rödbetorna och sirap. Rör samman alla torra ingredienser i en bunke och rör ner dem i smeten.

    Smörj och bröa en rund form, 24-26 centimeter, med löstagbar botten. Häll i smeten i formen och sätt in i ugnens nedre del. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i cirka 40 min.

    Knäpp loss kanten och låt kakan svalna på galler. Blanda alla ingredienser till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren jämnt över kakan och ställ kallt fram till serveringen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.